Commercieel Project Manager / Sales Manager

Functieomschrijving

Ben jij gedreven, betrokken en heb jij ervaring met commercie, sales- en projectmanagement? Heb jij interesse om in een technisch en internationaal opererende omgeving te werken? Dan hebben wij een prachtige baan met veel verantwoordelijkheid binnen het salesteam van Snijder.


DE KERN VAN DE FUNCTIE:

Als commercieel projectmanager /salesmanager ben jij verantwoordelijk voor de acquisitie en het uitrollen van nieuwe projecten. Jouw markt? Snijder is actief over heel de wereld, van Antarctica tot Afrika en onze klanten zijn actief binnen de grond-, weg- en waterbouw en ook het aantal klanten binnen de mijnbouw is groeiende. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat deze partijen ons grondverzetmaterieel in gaan zetten op hun projecten. Denk hierbij aan de meest uitdagende stort- en stenenwerken. Om je een beeld te geven laten wij jou graag wat beelden zien van onze projecten. 


Ons omvangrijke machinepark is uitgerust om elke klus te klaren en wordt er iets unieks gevraagd? Wij bedenken en leveren de oplossing op maat. Het is dus aan jou om op het juiste moment aan tafel te zitten bij de partijen die deze projecten gaan uitvoeren. Jij verdiept je in de markt en weet goed wat er speelt. Vervolgens is het belangrijk om met de klant te overleggen welk materieel, welke uitrusting, verhuurtermijn, service en hoeveel mankracht er nodig is. Hierbij werk jij nauw samen met je collega’s. Alle verzamelde input zet jij om naar een duidelijke offerte die je vanzelfsprekend ook binnen weet te halen. De complexiteit van jouw werkzaamheden ligt dus vooral aan de voorkant van het traject en je bent dan ook zo’n 80% van je tijd bezig met commerciële activiteiten. Na de start van een nieuw project heb jij vooral een monitorende rol. Je stuurt geen team aan, maar het hele bedrijf staat klaar om samen het project tot een goed begin en einde te brengen. Je bezoekt de werken wanneer nodig. Door dit slim te combineren neem jij tijdens hetzelfde bezoek meteen een stuk accountmanagement en relatiebeheer voor je rekening.Jij maakt deel uit van ons vier-man-sterke salesteam, waarin de directie ook (deels) een commerciële rol heeft. Je werkt samen met hen vanuit een kantoor met een prachtig uitzicht op het Markermeer. Je werkzaamheden hebben een internationaal karakter, daarom ben jij ook regelmatig op de meest bijzondere locaties te vinden. Deze internationale reizen kun jij over het algemeen goed zelf inplannen, dus je kunt profiteren van het beste van beide: Commercieel technisch uitdagende projecten met een fijne vaste werkplek als basis, mét een internationaal en avontuurlijk sausje. Klinkt jou dit als muziek in de oren?


DE FUNCTIE PAST BIJ JOU, WANT:

Word jij enthousiast van deze rol en denk jij dat jij degene bent die ons commerciële succes verder weet uit te bouwen? Dan voldoet jouw profiel hoogstwaarschijnlijk aan de volgende kenmerken:

  • Jij hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, waarschijnlijk in een technische of commerciële richting;
  • Ervaring met (technisch) projectmanagement of het verkopen van complexe techniek of projecten;
  • Affiniteit met GWW of mijnbouw;
  • Je spreekt jouw talen en vindt het leuk om te reizen.

Jij bent van nature nieuwsgierig en leergierig. Dankzij deze eigenschappen maak jij jezelf nieuwe markten en technieken snel eigen. Daarnaast ben je ondernemend en commercieel ingesteld. Je houdt van scoren maar jij beschikt ook over de kwaliteiten geduld en uithoudingsvermogen, want onze salestrajecten rond je niet ‘even snel’ af. Dat maakt wel dat de voldoening nóg groter is wanneer jij een nieuwe opdracht of klant binnenhaalt!


DIT BIEDEN WIJ AAN JOU:

Jij bent een belangrijke speler in ons team en dat wordt ook zo gewaardeerd. Naast een zeer verantwoordelijke baan bij een prachtig internationaal opererend technisch bedrijf, bieden wij jou het volgende:

  • Een goed salaris op basis van kennis en ervaring;
  • Een auto van de zaak, telefoon en laptop;
  • Premievrij pensioen- en WIA-hiaatverzekering;
  • Ruimte voor ontwikkeling, door middel van opleidingen/trainingen of andere vormen van ontwikkelingstrajecten;
  • Een gezonde organisatie (SnijderFit) met betrokken en professionele collega’s.

Er heerst een open cultuur met korte communicatielijnen en we hebben een gezonde organisatie met betrokken en professionele collega’s. Je wordt natuurlijk goed ingewerkt en begeleid door de andere (sales) collega’s die graag alle tijd nemen om hun kennis en informatie die jij nodig hebt over te dragen. Jij gaat aan de slag in een zelfstandige functie, maar weet dat jij altijd op het team kunt rekenen.

Ben jij nieuwsgierig en wil jij komen kennismaken? Reageer dan snel op deze vacature en wie weet zien wij elkaar binnenkort!


WIE ZIJN WIJ?

Snijder verhuurt grondverzetmaterieel over de hele wereld en verleent daarbij de bijbehorende technische en logistieke steun. Daarnaast zijn wij expert in het modificeren van dit grondverzetmaterieel aan de hand van de wensen van de klant. Onze opdrachtgevers zijn veelal werkzaam in de grond- , weg-, waterbouw en de mijnbouw.


Functievereisten

Aqcuisitie is niet gewenst, wij vinden onze mensen zelf!